Tyfon i Filippinerne

Tyfon i Filippinerne

For tredje gang på mindre end en måned blev Filippinerne den 11. november ramt af en kraftig tyfon. Det kan være svært at forestille sig, men vinden var så kraftig, og regnen så omfattende, at der er blevet forårsaget store skader på huse og infrastruktur og kraftige oversvømmelser.

I det nordlige og centrale Luzon var vandmasserne så store, at det blev nødvendigt at åbne en dæmning for at forhindre den i at briste. Resultatet var desværre massive oversvømmelser af marker og landsbyer, og tusindvis af familier blev hjemløse. Den lokale kirke tog initiativ til at hjælpe de familier, der blev hårdest ramt, og C&C Hjælpeprogrammer har herigennem støtte uddeling af madvarer til 120 familier.

Dette projekt blev støttet af en generøs donation fra Morten Just Hansen.

C&C Hælpeprogrammer har også støttet uddelingen af nødhjælp i Bulacan området i det nordlige Manila. Denne bydel er normalt ret godt sikret imod tyfoner, men tyfonen d. 11. november fik vandet til at stige så kraftigt, at de normale forsvarsværker ikke kunne holde. Mange huse blev oversvømmede, og flere steder gik folk rundt i vand til halsen. Vi har doneret nødhjælp til 160 familier i dette område.

På øen Mindoro forårsagede tyfonen mudderskred og store skader på huse og infrastruktur. C&C Hjælpeprogrammer støttede uddelingen af nødhjælp i flere af de Mangyan landsbyer, der ligger tæt på Puerto Galera.

Tyfon i Filippinerne

Skriv et svar

Rul til toppen