Operation Julepakke 2023

Operation Julepakke 2023 gik over al forventning. I alt delte vi 279 geder og 729 julepakker ud, dvs hele 1.008 familier nød godt af Operation Julepakke. 

Her et par ord fra C&C Travels medarbejder, Charlotte Winther, der deltog i Operation Julepakke for første gang:

 At deltage i Operation Julepakke var både spændende, hårdt og hjerteskærende, men samtidig også en hjertevarm oplevelse. Det var en lang tur fra Danmark via Istanbul og Manila, og da vi endelig landede i Palawan, kørte vi i over fem timer for at nå frem til området. Vejene blev dårligere, bjergene højere, og husene mere og mere faldefærdige. Da vi endelig nåede frem, samledes tusindvis af mennesker sig for at modtage årets gave.

Nogle familier havde vandret i 6-7 timer gennem bjergene for at komme ned til uddelingen, og så skulle de bære maden eller geden hele vejen tilbage igen. I begyndelsen havde mange svært ved at forstå, at det virkelig var en gratis gave, og glæden i deres øjne var synlig. For os kan en ged eller en pose med mad måske virke som ingenting, men det var tydeligt at se, at for disse familier betød det virkelig meget.

Det var en lang rejse og hårdt arbejde, men jeg følte virkelig, at vi gjorde en forskel for disse fattige mennesker, der hver dag kæmper for at få mad på bordet. Vi uddelte over 1.000 geder og julepakker og nåede vi på den måde ud til over 5.000 mennesker. Det allerstørste var at se børnenes utrolige glæde over at få et stykke legetøj. Både de mindre og de større børn. Jeg talte med en 18 årig pige, der fortalte, at dette var hendes allerførste bamse, og jeg mødte også to små drenge iført voksen t-shirts, der var som gulvlange kjoler. At se dem vandre glade af sted med en brandbil i favnen var skønt. 

Gederne 
En ged er en bæredygtig måde at øge en families ernæring og indtægt. Geden giver mælk hver dag og kid, der kan sælges eller spises med jævne mellemrum. På den måde får familierne både et tilskud til den daglige næring og en mulig indtægtskilde. Og heldigvis finder geder selv deres mad i naturen og kræver næsten ingen pasning. For at sikre at gederne hjælper på lang sigt, sørgede vi for at uddele både hunner og hanner, så de nye ejere får mulighed for at parre deres ged med naboens.

Julepakkerne 
En pakke med mad dækker ikke bare en families basale behov i en periode, det kan også give mulighed for at langsigtede forbedringer. Når der ikke skal købes mad i en periode, kan familien anvende deres få penge på andre ting som fx en busbillet til byen for at søge arbejde. I år kom der lidt mere dåsemad i julepakkerne, end der har været i tidligere år. Modtagerne har normalt ikke råd til at få hverken kød eller fisk at spise i hverdagen, og dåsernes lange holdbarhed gør, at det er muligt for dem at nyde godt af gaven et stykke tid. Pakken indeholder selvfølgelig også en stor sæk ris, som er den helt essentielle spise i Filippinerne og et stykke legetøj til hvert barn. Julepakkerne indeholdt: 

 • Ris 20 kg 
 • Sukker 1 kg 
 • Pulverkaffe 100 g 
 • Pulvermælk 300 g 
 • Sardiner 6 dåser 
 • Farsbrød 6 dåser 
 • Sprængt oksekød 6 dåser
 • Nudler 12 pakker 
 • Tandpasta 1 stk. 
 • Tandbørster 3 stk. 
 • Sæbe 3 stk. 
 • Legetøj 1 stk. pr. barn 

Hvad kostede det? 
I alt delte vi 279 geder og 729 julepakker ud, dvs hele 1.008 familier nød godt af Operation Julepakke.  C&C Hjælpeprogrammers medlemmer og alle andre bidragsydere donerede 275 kr. pr. julepakke eller 350 kr. pr. ged, hvilket giver samlet 298.125 kr.  C&C Hjælpeprogrammer har derudover doneret 100 kr. per ged – i alt 27.900 kr. Herudover har C&C dækket alle omkostningerne i forbindelse med turen.

Operation Julepakke 2023
Rul til toppen