Børnehjem i Cebu City

Børnehjem i Cebu City

Børnehjemmet “ByllingHuset” er et hjem for børn, der enten bor på gaden eller kommer fra meget fattige familier. Det ligger i Cebu City, som er den største by på øen Cebu. Det er hertil fattige familier søger hen i jagten på arbejde.

På ByllingHuset får børnene tag over hovedet, en seng at sove i og mad på bordet. Desuden får de pædagogisk og psykologisk vejledning og mulighed for at tage en uddannelse. Sidstnævnte bliver prioriteret meget højt, da uddannelse er vejen ud af fattigdommen.

Stedet drives af en række frivillige ildsjæle, herunder frivillige fra Danmark og lokalområdet, og den daglige drift dækkes af donationer indsamlet i både Filippinerne og Danmark. Vi har valgt at indgå et samarbejde med ByllingHuset, da de gør en stor forskel for børnene i området, som vi gerne vil støtte op omkring.
Vi har sponsoreret indkøb af plantekasser og udstyr til legepladsen. Alt materiale er blevet købt hos lokale forhandlere, og børnene har deltaget aktivt i byggeriet at plantekasser, sandkasser og støberi af krukker mm.

Der er blevet plantet grøntsager i plantekasserne og blevet lavet et vandingsskema, så ansvaret for at passe afgrøderne fordeles mellem børnene. Alle venter spændt på de første afgrøder!

På legepladser er der nu et gyngestativ og en sandkasse, som er blevet et samlingspunkt særligt for husets mindste. Sandkassen er blevet flittigt brugt – både med og uden sand – og det nye solsejl giver mulighed for at bruge stedet, selvom solen skinner fra en skyfri himmel.

Her kan du læse mere om C&C Hjælpeprogrammers projekter i Filippinerne.

Børnehjem i Cebu City

Skriv et svar

Rul til toppen