Deprecated: Return type of GeoIp2\Model\AbstractModel::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Model/AbstractModel.php on line 63

Deprecated: Return type of GeoIp2\Record\AbstractRecord::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Record/AbstractRecord.php on line 57
Operation Julepakke - 2020 - Burias - C&C Hjælpeprogrammer

Operation Julepakke – 2020 – Burias

Operation Julepakke - 2020 - Burias

Operation Julepakke er fuldført med succes, og vores meget glade, stolte og trætte hold har uddelt i alt 388 geder og 650 julepakker! Det er rekord i forhold til de sidste år, og vi er overvældede over den store opbakning, vi har fået i dette meget specielle år. Tusind tak for det!

Uddelingen foregik på øen Burias, som er meget isoleret og meget fattig. Folkene her lever af dyrehold, fiskeri og olie fra kokospalmer, men de fleste familier har svært ved at sikre mad på bordet hver dag. Under normale omstændigheder kommer der en smule turister til øen, men denne indtægtskilde har selvsagt været helt tørlagt siden marts i år.

Burias er jævnligt udsat for tyfoner i perioden september til december, og når det sker, er øen helt afskåret fra omverdenen. Nogle gange sejler færgerne ikke i flere dage, og da ikke engang de lokale myndigheder ejer en båd, er der umuligt at komme til eller fra øen. Hvilket kan være problematisk, da der hverken er en bank eller et hospital på Burias.

Forbavselsen var stor da vores team ankom i følgeskab af flere lastbiler med madvarer og næsten 400 geder! I starten var reaktionerne blandede. Mange forstod simpelthen ikke, hvad det hele gik ud på. Tanken om, at folk kom udefra for at uddele mad og geder ud helt gratis, var ikke til at forstå.

Vores team bestod af Aileene og Christian fra C&Cs kontor i Manila samt Clark, der til daglig passer vores mangrover i Masbate. Aileene, der har været med på Operation Julepakke i mange år, og således været ude for lidt af hvert, skrev som følger:

‘There are many poor families here. Christian from our reservations team even cried upon meeting the families. He posted a picture of an abandoned elderly in his facebook account to initiate a hunt for her relatives. When the locals saw it they are so touched and shared his post.’

Holdet var igennem mange strabadser, og uddelingen blev flere gange afbrudt af stærke vinde.

“We experienced howling and violent winds since yesterday night. We can hear the splashing of roofs and swaying of trees from our room. But the locals here said that it is just normal. We hope tomorrow will be better and we can continue the distribution.”

Heldigvis blev vejret bedre, og missionen kunne fuldføres, så at julen blev forsødet for over 1.000 familier – dvs. over 5000 mennesker – på Burias.

Normalt plejer vi at insistere på, at hele familien møder op til uddelingen, men i år bad vi pga. corona hver familie sende en repræsentant. Derfor er der på mange af billederne af de glade modtagere kun en enkelt person.

Se flere billeder her

Gederne

Geder er en god investering. De er både nemme og billige at holde og giver familierne mulighed for at få mælk i hverdagen. Og så er det ligesom at sætte penge i banken, de kan bruges til avl eller sælges, skulle nøden virkelig banke på døren.

De familier, der modtager en ged, forpligter sig til at kunne tage sig godt den, og nogle gange skete det faktisk, at en familie takkede nej til at modtage en ged, da de ikke var sikre på at kunne passe godt på den. Det var rørende at opleve en sådan ærlighed. Disse familier fik i stedet en julepakke.

Julepakkerne

I år inkluderede julepakken over dobbelt så meget ris som tidligere, da befolkningen på Burias har hårdt brug for selv de mest basale fødevarer. En stor sæk ris kan sikre en familie mad på bordet i en måneds tid. Til gengæld udgik pasta og kødsovs som ellers er Filippinernes yndlingsspise i julen. Vi har bibeholdt sæbe og tandpasta og selvfølgelig også legetøj til børnene. Julepakkerne indeholdt:

Ris 25 Kg
Sukker 1 Kg
Pulverkaffe 100 g
Pulvermælk 700 g
Sardiner 5 dåser
Farsbrød 5 dåser
Nudler 10 pakker
Tandpasta 1 stk.
Tandbørster 3 stk
Sæbe 3 stk
Legetøj 1 stk. pr. barn

I alt delte vi 388 geder og 650 julepakker ud.

C&C Hjælpeprogrammers medlemmer samt alle andre bidragsydere donerede 250 kr. per julepakke eller ged, hvilket giver samlet 259.500 kr.

C&C Hjælpeprogrammer har derudover doneret 150 kr. per ged, samt lidt per julepakke, hvilket beløber sig til 68.500 kr. Herudover har C&C dækket alle omkostningerne i forbindelse med turen, hvilket løber op i 26.000 kr.

I alt har Operation Julepakke altså kostet: 354000 kr.

Pakkerne blev virkelig godt modtaget, og det var tydeligt, at madvarerne gør en forskel for familierne. Her Aileenes ord:

“The teary eyes and big gentle smiles of the beneficiaries says it all. It is very tiring but worthwhile.”

Operation Julepakke – 2020 – Burias
Rul til toppen