Øjenoperationer

Siden 2009 har C&C Travel og C&C Hjælpeprogrammer udført øjenbehandlinger og operationer blandt Mangyan folket, der bor i bjergene omkring Coco Beach i Filippinerne. Projektet startede ved, at C&C Travels grundlægger og ejer, Enrico, havde en meget god ven, Berth der var ved at miste synet. Faktisk kunne Berth slet ikke genkende sin ‘Kuja’ (bror) Enrico, så dårligt var hans syn. Det var grå stær, noget som vi her i Danmark nemt kan blive opereret for, og Enrico fandt hurtigt ud af, at grå stær er et stort problem blandt Mangyan folket, som er det oprindelige stammefolk på Mindoro øen.

Inden længe fik Enrico arrangereret et hold læger og sygeplejersker til at komme fra Manila og ned til Mindoro, hvor de boede på Coco Beach og behandlede folk. De der skulle opereres blev sendt i små grupper til Manila, men dette blev ændret for nogle år siden, og nu tager læger og sygeplejerske hele udstyret med og foretager operationerne ude i landsbyerne.

Få penge rækker meget langt i dette projekt, da både lægerne og sygeplejerskerne arbejder frivilligt, og effekten er så ubeskrivelig stor, da mange af patienterne er næsten eller helt blinde og faktisk genvinder synet.

article

Øjenoperationer 2016

Juni 2016: Øjenmission i Aurora, Naujan I juni måned 2016 blev der afholdt endnu en stor øjenmission på Mindoro. I …

Fili Oktober 2018

Fili Oktober 2018

Årets anden øjenmission gik til Tacloban i det østlige Filippinerne, et område der blev meget hårdt af tyfonen Haiyan i …

Fili August 2018

Fili August 2018

De to øjenlæger, Tom og Cherry, som har udført øjenmissioner for os i mange år, stillede op igen i juli …

C&C Hjælpeprogrammer

Øjenoperation Juni 2017

I juni 2017 foretog vi 57 øjenoperationer i Bulalacao, Oriental Mindoro. Vi har opereret mange folk fra Mangyan stammen, og igen var …

Rul til toppen