Deprecated: Return type of GeoIp2\Model\AbstractModel::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Model/AbstractModel.php on line 63

Deprecated: Return type of GeoIp2\Record\AbstractRecord::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Record/AbstractRecord.php on line 57
Fattigdomsbekæmpelse i Bangkok - C&C Hjælpeprogrammer

Fattigdomsbekæmpelse i Bangkok

Fattigdomsbekæmpelse i Bangkok

Søndag d. 4. oktober 2020 lagde børnehaven og Dr. Amporn lokaler til en workshop for lokale familier ift. at bekæmpe fattigdom. I to workshops á tre timer blev mere end 30 familier undervist i at fremstille opvaskesæbe med det formål at bruge disse nye færdigheder til at sælge produkter og tjene penge til husholdningen.

I starten af oktober 2020 afholdt FORDEC to workshops for lidt over 30 fattige familier i udkanten af Bangkok. Familierne kom fra lokalområdet og blev udvalgt på baggrund af behov. 

10 familier blev oplært i at betjene en grill og lave forskellige retter på den – primært kød og grøntsager på spyd med forskellige sauce. Efter workshoppen fik de 10 familier hver en grill med hjem, og herefter gik de på jagt efter et godt sted at sætte grillen op og sælge maden til forbipasserende. Halvdelen af familierne fandt et godt sted med det samme, de andre tog det lidt længere tid. FORDEC følger jævnligt op på, hvordan det går, og de hjælper familierne med at  købe kødet samlet, således at kiloprisen er lavere. Og grillene har vist sig at være en god forretning. Ved at holde åbent i bare to timer sidst på eftermiddagen, kan de nye grillejere sælge nok til at få en profit på mellem 200 og 300 THB  (40 til 60 DKK). Det er en god timeløn og et væsentligt tilskud for en lavindkomst familie i Thailand. 

De samme 10 familier samt 20 yderligere familier fik undervisning i at fremstille vaskemiddel og opvaskemiddel. I begyndelsen producerer familierne til eget brug, hvilket vil spare dem for udgiften ved at købe disse ting i supermarkedet. Planen på sigt er, at familierne skal sælge produkterne og tjene penge til husholdningen.  

Workshoppene blev afholdt i FORDECs børnehave, som vi tidligere har støttet. Børnehaven har plads til 160 børn, der kommer her hver dag til leg og aktiviteter. Mens børnene er her, går deres mødre på arbejde. Det er ofte et problem for fattige kvinder i storbyen, at de ikke kan arbejde og derved ikke har nogen vej ud af fattigdommen. I denne børnehave betaler man kun hvis man har mulighed og midler til det – ellers gør man ikke. I børnehaven er børnene sikret et måltid om dagen, og de bliver forberedt på at komme i skole.

Børnehavens leder er en helt fantastisk thailandsk mand på over 80 år – Dr. Amporn. Han blev forældreløs som 5-årig og var børnesoldat i Cambodia, inden han blev buddhistisk munk og endte med at få en universitetsuddannelse og et godt job i en hjælpeorganisation.  

 

Læs mere om C&C Hjælpeprogrammers projekter i Thailand her

Fattigdomsbekæmpelse i Bangkok

Skriv et svar

Rul til toppen