Tham Lod skolen i Soppong

Tham Lod skolen i Soppong

Opdatering 4. april 2018:

Nu kan skolens 204 elever drikke rent vand! Det nye vandrensningsanlæg er netop blevet installeret, og rent vand pibler nu frem fra vandhanerne på skolen.

John fra vores samarbejdspartner i Bangkok samt flere medlemmer fra Rotaryklubben i Chiang Mai tog den lange tur op til Soppong for at overvære indvielsen. Som John skriver: ’ It was quite a trip, nearly 5 hours drive from Chiangmai, even 1,5 hours from Pai. Lovely countryside however’. Ved indvielsen var også skolens pedel, Kh Vitun, den hovedansvarlige lærer, Sirichai, og skolens direktør Klum til stede – der er takket være deres engagement, at de over 200 børn på skolen nu har fået dejligt, rent vand.

———————

23. marts 2018:

Det har været rigtig dejligt at konstatere, at næsten 12 år efter, at skolen fik bygget sovesalen til, bliver den stadig brugt, og pigerne i området får større mulighed for at gå i skole.

I marts 2017 var Lars fra C&C Travel i Soppong, og han besøgte naturligvis ’vores’ skole. Her fandt han ud af, at skolen havde problemer med drikkevand. Skolens forstander, Mr. Khloom Bhosai, fortalte, at de havde svært ved at få vand nok til alle eleverne, og at de derfor havde gravet en brønd. Her var projektet desværre strandet, da der ikke var nok penge til at købe den nødvendige pumpe til at få vandet op af brønden og rør, der kunne føre vandet fra brønden og hen til skolen.

Det kunne vi jo ikke sidde overhørig, og vi bad strakt vores samarbejdspartner på de andre vandprojekter i Thailand, Rotary, til at sende en mission op til skolen. Sammen fik skolen og Rotary kontaktet nogle kyndige lokale rørlæggere og indkøbt og installeret pumpen og rørene. Og nu kommer vandet fint op og hen til skolen.

Da Rotary besøgte skolen, havde de taget deres vandtestningsudstyr med, og kunne konstatere, at kvalitet af vandet ikke var særlig god.

Derfor har vi besluttet at installere et af vores vandrensningssystem på skolen senere i 2018, som de over 200 elever kan få glæde af.

—————————-

30. september 2005

I Nordthailand bor mange mennesker i meget små landsbyer, langt fra næsten alting. Det betyder desværre, at mange børn ikke har mulighed for at gå i skole, da der ikke findes en skole i deres landsby. Blandt de landsbyer, der er heldige at have en skole, er Soppong, som mange af vores gæster besøger.

Mange af C&C Travels gæster har i forbindelse med rejser til Thailand doneret 50 kr. til vores skoleprojekt i Chumphon. Vi valgte i 2005 at bruge ca. 80.000 kr. af disse donationer på at bygge en lille sovesal til de af skolens elever, der ellers bor for langt væk til at kunne gå i skole. Her kunne ca. 40 af skolens piger sove, og fik på denne måde altså mulighed for at lære en masse.

John Spies fra Tham Lodge Cave i Soppong sørgede for at byggeriet gik fremad.

Tham Lod skolen i Soppong

Skriv et svar

Rul til toppen