Øjenoperation Colombia 2017

Øjenoperation Colombia 2017

Opdatering 28. marts 2018:

 

Øjenmissionen i Colombia er vel overstået! Den foregik I den sidste uge af februar 2018 i Solano – Chocó-området, som ligger meget afsides i det vestlige Colombia. Det er et fattigt område, og en stor del af befolkningen her er internt fordrevne flygtninge eller på anden måde ofre for den konflikt, der tidligere har fundet sted i landet.

 

Øjenmissionen var del af en større og imponerende mission, hvorved 13 fly fløj ud med to tons (!) medicinsk udstyr samt et stort hold frivillige hjælpere og læger. Det siger sig selv, at der forud for missionen var gået mange uger med planlægning og forberedelse for at koordinere indsatsen og gøre klar til afgang.

 

Da holdet ankom, blev der etableret kontor og apotek på den lokale skole, og på hospitalet blev der indrettet undersøgelses- og operationsstuer til at hjælpe de patienter, der på forhånd var udvalgt af lægerne.

 

I løbet af de ganske få dage, holdet arbejdede, blev hele 1209 patienter tilset af de forskellige læger og sygeplejersker!

 

Vores bidrag til mission resulterede i, at der blev foretaget virkelig mange synstest, der blev foretaget 37 øjenoperationer og taget ordre på 242 par briller, som vil blive leveret ved en senere mission. Dette havde ikke være muligt uden jeres bidrag til C&C Hjælpeprogrammer!

 

Under mission blev der desuden taget en masse aftryk til tandproteser, som især den ældre befolkning har brug for, og i marts bliver proteserne leveret af brigadens tandlæger, der flyver dertil igen. Der blev givet medicin til 557 personer og andre blev opereret for brok og forskellige gynækologiske lidelser. Andre 75 blev tilset af hudlæger, og desuden blev et stort antal tjekket for både akutte og kroniske sygdomme eller fik foretaget almindelige børneundersøgelser. Endelig var der mødt 48 gravide kvinder op og fik lavet ultralydsskanning. Heldigvis kunne de alle få den dejlige besked, at de venter raske børn.

 

—————————————————————————————————————-

 

Efteråret 2017:

 

I Colombia er det kun 5% af de mennesker, der lever uden for byerne, der har adgang til en øjenlæge. Det betyder, at de fleste aldrig får behandling for deres øjenproblemer, både store som små.

 

Vi har derfor planlagt en øjenmission i Colombia, hvor vi samarbejder med Patrulla Aerea Civil Colombiana, som C&C Travels agent i landet arbejder frivilligt for. Patrulla Aerea Civil Colombiana har små propelfly og et mobilt hospital med en masse frivillige læger og sygeplejersker.

 

På missioner gennemført af Patrulla Aerea Civil Colombiana bliver der foretaget omkring 1500 konsultationer og ca. 150 operationer, og på årsbasis hjælper de omkring 18.000 mennesker og udfører 1.800 operationer. 

 

Vi glæder os til at kunne fortælle jer mere, når missionen er fuldført!

Øjenoperation Colombia 2017

Skriv et svar

Rul til toppen