Starten på Øjenoperationerne

article

Initiativet til overhovedet at udføre øjenoperationer skete fordi, at Enrico, stifter af C&C Travel, havde en nær ven, som var ved at miste synet. Det var første spadestik til vores fremtidige projekter. Nedenfor fortæller Enrico om hans oplevelser under den aller første aktion til fordel for filippinernes syn.

 

”To dage efter jeg var ankommet til Coco Beach, kom 7 øjenspecialister fra Jose Reyes Hospital (et af Manilas store hospitaler) ud på en weekend til Coco Beach. Om lørdagen bød Coco Beach dem på god mad og overnatning, og så skulle de hele søndagen lave øjenundersøgelser for alle de Mangyanere i tæt nærhed af Puerto Galera, der havde brug for det. Der var indtil videre 96 Mangyanere, der havde behov for det.

For ikke, at der skulle gå politik i det, fik vi en nabokommune til at stille deres sportshal til rådighed, og der kom vi så alle søndag morgen, med 7 specialister, 10 frivillige danske gæster fra Coco Beach, nogle af vore egne folk fra Coco Beach og nogle fra kommunen. Der var selvfølgelig en masse sandwichs og drikkevarer til alle.

Nogle mennesker kom gående fra bjergene i 8 timer, nogle var halvblinde, nogle kom med næsten blinde børn, som man bare havde så ondt af. Men som altid på Filippinerne, på trods af en måske trist opgave, så grinede alle, og stemningen var god.

Nu skal 32 mennesker så af sted til Manila for at blive opereret, de fleste grå stær, men andre med mindre eller større øjenskader vi forsøger at hjælpe med. Det bliver ikke en nem opgave da de også først skal transporteres ind til Manila. Mangyanerne lever i bjergene og mange af dem har aldrig været i en by før. Og så skal de være indlagte i tre dage…Tja. nemt bliver det som sagt ikke.

Og så til økonomien… De 7 øjenlæger har været rørende, de har gjort alt hvad de kunne, og de vil meget gerne komme igen. Undersøgelsen osv. har været gratis, og hospitalsdirektøren i Manila har givet os den bedst mulige pris (738 kr. pr øje) der bliver opereret for grå stær (medicin, operationen og hospitalsophold tre dage, omkostninger til en standard grå stær operation). Der kommer sandsynligvis til at skulle være tre personer i hver seng, men sådan er det på de fattige hospitaler på Filippinerne!

Coco Beach betaler al transport og al mad til patienterne og C&C Travel har 85.000 kr. klar til at betale for operationerne, både grå stær og de mere komplicerede tilfælde. I første omgang sender vi 32 patienter til Manila, forhåbentlig i denne og næste måned. Der mangler penge til alle de andre ude i landsbyerne, der også drømmer om også at blive opereret! Så går det godt med denne første runde, vil vi lave tilsvarende operationer fremover og her er der brug for støtte!”

 

– Enrico, grundlægger af C&C Travel og C&C Hjælpeprogrammer

Starten på Øjenoperationerne

Skriv et svar

Rul til toppen