Øjenoperation Juni 2017

C&C Hjælpeprogrammer

I juni 2017 foretog vi 57 øjenoperationer i Bulalacao, Oriental Mindoro. Vi har opereret mange folk fra Mangyan stammen, og igen var det folk fra denne stamme, som fik muligheden for hjælp. Inden operationerne fandt sted havde vi to screeningsrunder, for at finde de patienter, som havde brug for kirurisk hjælp. Vores læger havde anmodet præsten i området og nogle frivillige Mangyan-sundhedsarbejdere om at sprede budskabet om screeningsplanen til byerne Mansalay og Roxas.

1. screening fandt sted d. 24.-25. maj 2017 på Banti sub-sundhed station.

Her fik 108 personer undersøgt øjnene af vores hold og vores mange hjælpere. 22 blev accepteret til operation, og 57 fik medicin til fx øjeninfektion, øjenbelastning, tør øjensyndrom m.m. Derudover fik 49 dispenseret læsebriller.

2. screening foregik 30.-31. maj.

Uheldigvis faldt den første screening sammen med den dag, hvor der udbetales pension, så mange af de ændre Mangyanere kunne ikke deltage i den første screening, da de skulle til byen efter deres pension. Derfor blev der foretaget en ekstra screening.

Operationerne

Ialt 57 operationerne fandt sted d. 19. og 20. juni. Alle patienterne blev fulgt op på dagen efter deres operation. Den 15. juli var der igen opfølgning på alle operationerne, hvor holdet havde planlagt at tage turen op af bjerget til Binle, så patienterne ikke skulle forlade deres hjem i flere timer. Dette blev dog lavet om pga. meget dårlige vejrforhold og sikkerhed. I stedet kom patienterne til et fødselscenter tæt på hovedvejen, så sikkerheden ikke blev et problem. På opfølgningen foretog holdet også ekstra screening af folk, og fandt ud af, at endnu flere havde brug for operation og planlagte endnu et operationsprojekt i august 2017. I mellemtiden får de, der har brug for øjeblikkelig lægehjælp, antibiotika (orale og øjendråber), mens andre, der har brug for øjensalve og øjenvitaminer, får medicin.

De samlede udgifter for denne mission løb op i 68.930,75 kr., hvilket vi synes er godt sluppet for hele 57 operationer, så vi takker for jeres tilskud!

Øjenoperation Juni 2017

Skriv et svar

Rul til toppen