Operation Julepakke 2022

I alt delte vi 342 geder og 665 julepakker ud. Hele 1.007 familier, dvs. over 5.000 mennesker fik glæde af Operation Julepakke!

Operation Julepakke foregik i år i Brooke’s Point på det sydlige Palawan. Folk bor i hytter af bambus og palmeblade, og landsbyerne er hårdt ramt under tyfoner. Møderne med folk her gjorde indtryk! Vores hold mødte en kvinde med ni børn, der lige havde mistet sin mand. Hun var dybt taknemmelig over, at hun kunne give sine børn mælk og måske også kød, og at hendes mindste børn fik legetøj. Vores hold valgte at give hende en af de gravide geder. Hun havde brug for lidt medgang, syntes de.

Vores kollegaer fra C&C Travel skrev:  

Det, der gjorde mest indtryk, var helt klart børnene! Det føles som en lille og unødvendig ting at have legetøj med, men den glæde, det bringer med sig, er helt fantastisk! Børn er så umiddelbare i deres reaktion. Det var helt vildt at se deres store øjne, når vi pakkede legetøjet frem, se håbet brede sig i deres ansigter og høre deres glædesgrin, når det gik op for dem, at de måtte vælge et stykke legetøj selv. Tænk at få et stykke legetøj ind i sit hjem, når man intet ejer. Glæden er SÅ stor! 

Du kan læse en hel beretning om turen på C&C Travels blog her.

Gederne 
Geder er et fantastisk tilskud til en fattig families økonomi. De koster næsten ikke noget at holde, da de gladelig spiser, hvad de selv kan finde, og de kræver heller ikke megen pasning. På den anden side giver de mælk og kid, der kan spises eller sælges. For at sikre, at gederne hjælper på lang sigt, sørger vi for at uddele både hunner og hanner, så de nye ejere får mulighed for at parre deres ged med naboens. 

Julepakkerne 
Indholdet af julepakkerne består i år mest af dagligvarer, da det er dét, der er allermest brug for. Så der er ris, hvilket er en vigtig del af ethvert måltid i Filippinerne, og sukker, sæbe og tandpasta. Lidt lækkert er der dog også i form af nudler og farsbrød samt kaffe og mælkepulver, og selvfølgelig får alle børn også et stykke legetøj. Julepakkerne indeholdt: 

 • Ris 15 Kg 
 • Sukker 1 Kg 
 • Pulverkaffe 100 g 
 • Pulvermælk 300 g 
 • Sardiner 5 dåser 
 • Farsbrød 5 dåser 
 • Nudler 10 pakker 
 • Tandpasta 1 stk. 
 • Tandbørster 3 stk. 
 • Sæbe 3 stk. 
 • Legetøj 1 stk. pr. barn 

Hvad kostede det? 
I alt delte vi 342 geder og 665 julepakker ud. Hele 1.007 familier fik glæde af Operation Julepakke.

C&C Hjælpeprogrammers medlemmer samt alle andre bidragsydere donerede 275 kr. pr. julepakke eller 350 kr. pr. ged, hvilket giver samlet 302.575 kr. 

C&C Hjælpeprogrammer har derudover doneret 100 kr. per ged, hvilket beløber sig til 34.200 kr. Herudover har C&C dækket alle omkostningerne i forbindelse med turen, hvilket løber op i 77.161 kr. 

I alt har Operation Julepakke altså kostet: 413.936 kr. 

Operation Julepakke 2022
Rul til toppen