Deprecated: Return type of GeoIp2\Model\AbstractModel::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Model/AbstractModel.php on line 63

Deprecated: Return type of GeoIp2\Record\AbstractRecord::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Record/AbstractRecord.php on line 57
Øjenoperation Marts 2012 - C&C Hjælpeprogrammer

Øjenoperation Marts 2012

Øjenoperationer i Filippinerne

Missionen i marts 2012 var helt speciel, da vi besluttede os for at gøre tingene lidt anderledes, end vi havde gjort før. I vores tidligere missioner, er Mangyan-folket blevet sejlet/kørt fra Mindoro til Manila og opereret der. Udover det har givet en masse omkostninger har det også været noget af et kulturchok for Mangyan-folket at komme til Manila, når de er vant til junglen på Filippinerne.

Derfor er vi meget glade for denne gang at have lavet en ny model, hvor vi har fået øjenkirurgerne til Mindoro i stedet.

Det startede med, at vi slutningen af 2011 fik kontakt til nogle øjenkirurger i Manila. Efter megen snak fik vi dem overtalt til at komme til Mindoro i starten af 2012 med et hold af læger og sygeplejersker. Derefter fik vi travlt med at finde de Mangyans, der skulle opereres.

Screening

I januar og februar havde vi derfor et hold bestående af en læge og en chauffør rundt på hele Mindoro over 4 weekender til at identificere folk med øjenproblemer, noterer deres oplysninger osv. På denne måde blev screening af folk en ny del af vores fremgangsmåde.

Operationerne

Endelig d. 8. og 9. marts fik vi Manilalægerne ud og gennemførte operationerne. Det var to meget bevægende dage. Alle patienter blev tjekket op på dagen efter deres operationer, og det hele spillede bare!

Omkostningerne for denne mission løb op i 40.000 kr. – ikke meget for så meget livskvalitet!

Øjenoperation Marts 2012

Skriv et svar

Rul til toppen