Øjenoperation Juni 2016, Aurora

Øjenoperation Juni 2016, Aurora

I juni måned 2016 gennemførte vi en stor øjenmission i Aurora, Naujan.

I maj måned tog vores samarbejdspartnere, de to øjenlæger, Tom og Cherry, fra Manila til Mindoro, hvor de rejste rundt i nogle af de landområder, hvor Mangyan-folket bor. På turen fik Tom og Cherry planlagt, at der skulle afholdes screening og operationer en måneds tid senere.

Screening

Tom og Cherry fik kontakt med nogle lokale præster og nonner, der gik ud i landsbyerne med beskeden, og da dagen for den første screening oprandt, kom Mangyan-folk valfartende fra bakkerne omkring Mount Halcon til samlingsstederne i landområderne. Screeningen fandt sted d. 8. og 9. juni, hvor hele 458 personer blev screenet og undersøgt.

Operationerne

Efter screeningen planlagde vi behandlinger og operationer i Aurora, Naujan. Behandlingerne og operationerne fandt sted fra d. 12. til d. 15. juni, hvor de to læger og et hold sygeplejersker arbejdede på fuld drøn fire dage i streg. Cherry skrev følgende til os om aftenen på den sidste dag:

’Extremely tired but so happy to have a very successful days doing eye surgeries i Mindoro. I will get to you later with the report, I only get some 3-4 hours sleep, because I also helped provide food and accommodation for the Mangyans and bringing them back to their area’

Der er ingen tvivl om, at de to læger løb stærkt de fire dage, så hatten af for deres indsats!

Tom og Cherry og deres hold af sygeplejerske udførte hele 64 operationer, gav medicin til 150 personer og udleverede 200 par briller – stor succes!

D. 11. juli var lægerne og sygeplejerskerne igen på besøg i området for at lave opfølgning på operationerne, og det hele så så fint ud!

De samlede udgifter for denne mission løb op i 55.800 kr. – Tak for hjælpen!

Øjenoperation Juni 2016, Aurora

Skriv et svar

Rul til toppen