Øjenoperation Juni 2014

Øjenoperationer i Filippinerne

I juni 2014 havde vi en succesfuld mission! Missionen fandt sted i områderne omkring Talipanan på Mindoro og var åben for alle Mangyans – det oprindelige stammefolk på øen.

Missionen bestod af en screening, operationer og opfølgning. Til hver af disse kom 2 læger og 4 sygeplejersker fra Manila til Mindoro. En af de største vedvarende udfordringer ved vores missioner er logistik. Mangyans kom denne gang fra 7 forskellige stammer, som bor afsides, og alle skulle hentes og bringes til de tre dele af missionen. I visse tilfælde har vi indlogeret dem tæt på, hvor missionen fandt sted for at være klar næste morgen. Men det er det hele værd og utrolig rørende at se mennesker få synet igen.

Screening

Den 4. juni 2014 afholdt lægeholdet en stor lægekonsultation åben for alle Mangyans. I alt kom 118 ind til konsultation, så der var godt tryk på og lang kø! Som udgangspunkt screener lægerne for grå stær, men ofte kommer alle, der har øjenproblemer, og vi havde derfor sat en del af budgettet af til øvrige øjensygdomme også. 32 personer fik konstateret gråstær (35 øjne), 70 personer fik medicin til andre øjenproblemer og 13 personer fik læsebriller. De 32 med gråstær blev derfor opskrevet til operation.

Operationerne

Operationerne fandt sted d. 15-17. juni, og egentlig var denne tur planlagt til kun at operere de 32 personer, men rigtig mange havde hørt om missionen, så det blev hurtigt besluttet at afholde en åben konsultation igen. Det betød, at der blev konstateret grå stær på 21 øjne mere. Hele 53 øjne blev derfor opereret disse dage og 101 personer fik derudover udleveret medicin. Den 6. juli 2014 var der opfølgning på de mange operationer, hvor der blev givet yderligere medicin, så det hele spillede.

Omkostningerne for denne mission endte i 52.000 kr. – godt givet ud, må man sige!

Øjenoperation Juni 2014

Skriv et svar

Rul til toppen