Operation Julepakke 2018

Operation Julepakke 2018

Operation Julepakke er gået rigtig godt! Vi har i alt uddelt 549 Julepakker og 328 geder!

Årets hold af uddelere fra C&C bestod af Aileene fra vores kontor i Manila, samt Morten og Eva fra Danmark. Her er deres rapport:
 

‘Fra den 25. november til 1. december besøgte vi det fattige område Mandaon på Masbate, hvor vi også var sidste år.  Vi tre alene kunne på ingen måde nå at uddele alle pakkerne og gederne! Det kunne kun lade sig gøre med stor lokal hjælp. Borgmesteren stillede lokaler til rådighed til pakningen, byens lastbil med chauffør stillede op, og ligeså gjorde folk med speedbåde, så vi kunne sejle ud til øerne i området. Ja, selv borgmesterens mor tog med os! Måske mest fordi hun er på valg næste år… Da vi jo ikke er politiske, gjorde vi meget ud af, at der ikke blev trykket hænder eller indsneg sig politisk propaganda i forbindelse med uddelingen. Det krævede indimellem lidt snilde, men alt forløb godt.

En ting, vi særligt tager med os hjem, er den fantastiske oplevelse af, hvordan lokale frivillige sprang til overalt, hvor vi kom frem. De hjalp med at laste lastbilen, slæbe julepakker, og så genkendte de familier ud fra de lister som byens ”kaptajn” havde udfærdiget. I år var vi ekstra udfordret, da der havde været en tyfon forbi Masbate lige før vi ankom. Heldigvis havde Aileene været forudseende og sendt legetøjet afsted til øen i god tid, så det nåede at komme frem, selvom mange både blev aflyst.
 

Om uddelingen af geder 
I udvælgelsen af familierne, der skulle modtage geder, blev vi flere gange overraskede over, hvor ærlige filippinerne er. Vi oplevede gentagne gange, at meget fattige familier venligt afslog tilbuddet, da de simpelthen ikke mente, at de kunne tage sig godt nok af den. Det var virkelig en rørende oplevelse.

Sidste år delte vi julepakker og fiskerbåde ud i samme område, og dengang fik vi kørt indbyggere fra byen Santa Fe ind til bydelen Publacion i Mandaon, for at de kunne få del i Julepakkerne. Nogle af dem havde ikke været inde i byen før, på trods af at Mandaon er den nærmeste større by. Er man fattig, har man ofte intet køretøj, og de få pesos, det koster at blive kørt i en tricykel eller bag på en knallert, gør et stort indhug i familiernes begrænsede midler.

I år var det heldigvis muligt for os at tage op til Santa Fe og dele geder ud. Lastbilen kunne med nød og næppe køre dertil af den meget dårlige og mudrede grusvej, og mens gederne kom med lastbilen, måtte vi andre hyre folk, der kunne køre os bag på deres off road motorcykler. Det var noget af en tur!  Da vi ankom til Santa Fe, ventede hele byen spændt, og vi fik delt legetøj ud til alle børnene og fordelt geder mellem 74 meget glade og taknemmelige familier. Santa Fe er så fattigt et område, at en del familiemedlemmer arbejder langt derfra for at tjene penge til familien. Det kan være den ene, men også begge forældre der er væk, mens børnene ofte lever med deres bedsteforældre. Derfor er der på flere billeder ikke komplette familier. 
 

En af de største udfordringer på turen viste sig at være de stædige geder. Det var ikke altid lige nemt at styre de livlige geder, der tydeligvis havde deres egen mening om tingene! De ville alt mulig andet end at have taget fotos med deres nye familie, men det lykkedes heldigvis. Nu er gederne i gode hænder hos deres nye familier, og forhåbentlig arter de sig fremover.

Om uddelingen af julepakker
En af landsbyerne, hvor vi delte julepakker ud, var Centro, der ligger smukt omgivet af bjerge. Efter en lang køretur nåede vi den lille by, og børnene stod allerede klar til at modtage os på torvet. Der var god stemning og gang i musikken, der lød fra de store højtalere, som var stillet op. Det var der flere af de steder, hvor vi kom hen. Filippinerne elsker at synge karaoke og danse, så alle børnene stod klar og gav den fuld gas til Boom Boom Dance, inden vi startede med at uddele julepakkerne.

Under legetøjsuddelingen gjorde vi meget ud af, at det var børnene selv, der skulle vælge det legetøj, de allerhelst ville have. Det krævede ind imellem en større afledning af forældrenes opmærksomhed, da børnene ikke altid valgte det, forældrene synes var mest interessant (og altså dyrest). Det skabte brede smil fra alle, når en lille pige kastede sin kærlighed på en lastbil – det er som regel meget kønsbestemt, hvilket stykke legetøj, der vælges.
 

Filippinerne er reserverede og viser ikke altid deres følelser offentligt, men så snart de var væk fra rampelyset og vores fotografiapparater, var vi ikke i tvivl om deres glæde, og den forskel julepakken gjorde for dem. Det var en fornøjelse at tage fra de små byer, hvor vi havde uddelt Julepakker, og se glade forældre og børn slæbe deres julegaver hjem.

Både fra sidste år 
Ved siden af stedet vi boede i Masbate, så vi en af C&C bådene fra sidste år ligge nede på stranden. Fiskeren, som havde fået båden, boede alene med sine børn lige overfor os, og allerede den første morgen hilste han meget glad på os. En eftermiddag ved markedet i Mandaon kom en anden ung mand hen til os og præsenterede sig. Han var på besøg i byen, og ville igen takke os mange gange for den båd, han havde modtaget sidste år. Han havde fanget mange fisk fra båden siden, og var meget glad og taknemlig for den hjælp, som en dansk familie havde givet ham.

Kærlige julehilsner fra

Aileene, Eva & Morten

Hvad kostede det
I alt uddelte vi 549 Julepakker, en masse legetøj til glade børn, 328 geder plus ca. 40 kg tøj, som vi havde indsamlet med hjælp fra C&C Travels gæster og C&C Hjælpeprogrammers medlemmer. Det er helt vildt så meget støtte vi har fået til disse projekter, og det er vi meget glade for – tak!

Mange af C&C Travels gæster og C&C Hjælpeprogrammers medlemmer donerede hver 250 kr. per julepakke eller ged, hvilket giver i alt 219.250 kr. C&C Travel har derudover doneret 100 kr. per ged plus dækket alle omkostningerne i forbindelse med turen, hvilket løber op i i alt ca. 100.000 kr. 

*******************************
November 2018.

Så starter Operation Julepakke igen!

 

Vi har valgt at tage tilbage til samme område som sidste år, nemlig Masbate i det østlige Filippinerne. Vores oplevelse her sidste år var, at området er meget fattigt og isoleret, og vi havde et rigtig godt samarbejde med de lokale myndigheder.

 

Vi har valgt nogle andre landsbyer end sidste år, så vi når ud til nogle andre områder end tidligere. Denne gang skal vi lidt mere indenlands. Derfor geder i stedet for fiskerbåde.

 

Da vores medarbejder Aileene fra Manila kontoret rejste rundt i området, erfarede hun, at mange familier er interesserede i at holde geder, men ikke har råd til det. Geder er nemme og billige at holde. De kan spise overalt, og kræver kun minimal pasning. Til gengæld giver de mælk til hverdagen. Og så er det ligesom at sætte penge i banken. Bliver det virkelig hårde tiden, kan geden nemlig sælges. Derfor har vi i år valgt at give geder.

 

Gederne vil være ca. 2 år gamle og modne til avl, så familierne vil kunne sikre sig en lille gedebestand mange år ud i fremtiden. De udvalgte familier vil også få træning i at passe geder, hvis de ikke allerede har erfaring med det.

 

Indholdet af julepakkerne er en blanding af varer til dagligdagen og til julefestlighederne. I Filippinerne er pasta kun noget der spises ved specielle lejligheder, og også dåserne med mælkepulver er uden for mange familiers økonomiske muligheder. Der er også nogle plejeprodukter i pakken, og specielt tandbørster og tandpasta er vigtige, da mange har problemer med tænderne. Og så er der selvfølgelig også legetøj til børnene.

 

Vi er utroligt glade for, at vores medlemmer og andre givere bakker op, så vi kan forsætte med at uddele julepakker. De bringer så ufattelig megen glæde, til de mennesker, der modtager dem.

 

Indholdet af julepakkerne 2018
Sukker 1 kg
Pulverkaffe 100 g
Pulvermælk
Mælkedrik 300 g
Sardiner 6 ds. á 155 g
Nudler 12 pakker
Sprængt oksekød 6 ds.
Farsbrød 6 ds.
Sæbe 3 stk.
Tandpasta 1 stk.
Tandbørste 3 stk.
Spaghetti m. tomat 1 kg 
Cheddar Ost 165 kg
Ris 10 kg
Legetøj 1 stk per barn

 

 

Vi vil igen i år have fokus på at uddele godt legetøj, da mange af de børn, vi når ud til, slet ikke har noget. De smil, der breder sig på børnenes ansigter, når de modtager denne uventede gave, kan næsten ikke beskrives – de kommer direkte fra hjertet.

 

Læs mere her: https://coco.cctravel.dk/julepakker/ 

Operation Julepakke 2018

Skriv et svar

Rul til toppen