Operation Julepakke 2017

Operation Julepakke 2017

Vi er glade for at fortælle, at Operation Julepakke 2017 nu er helt færdigudført, og de sidste både er blevet uddelt.

 

Operation Julepakke 2017

 

Operation Julepakke 2017 forgik i dagene 11-14. december, og i alt uddelte vi 550 julepakker og gav fiskerbåde til 153 familier. Desuden delte vi cirka 200 kg tøj ud, som var medbragt fra Danmark samt legetøj til omkring 2500 glade børn.

Udgangspunktet for Operation Julepakke var byen Mandaon i Filippinerne. Byen hører til Masbate provinsen – et fattigt område, der hyppigt er  udsat for tyfoner. Ved ankomsten til Mandaon blev vi overvældende modtaget blandt andet af deres lokale kulturelle børnedansegruppe, der i de flotteste kostumer dansede for os. Vi brugte to dage på at uddele julepakker, og derefter delte vi både ud i tre dage.

Fra C&C var det Josephine og Eva, der var afsted. Det var de sammen med Aileene, der sidder på C&Cs kontor i Manila og C&Cs bestyrelsesformand Lars, og de stod for uddelingen af julepakker og fiskerbåde.

Indholdet af julepakkerne 2017
Legetøj 1 stk pr. barn
Sukker 1 kg
Nescafé 100 g
Pulvermælk 700 g
Chokoladedrik 300 g
Sardiner 6 dåser á 155 g
Nudler 12 pakker
Sprængt oksekød 6 dåser
Sæbe 3 stk.
Farsbrød 6 dåser á 150 g
Tandpasta 1 stk
Tandbørste 3 stk
Spaghetti med pastasovs 1 kg
Cheddar ost 165 g
Ris 10 kg

 

Fiskerbådene

I år delte vi også fiskerbåde ud.
Vi oplevede, at det er lidt sværere at uddele en båd, end det er at uddele mad og legetøj. De tager lidt længere tid at bygge, og det er sværere for os at udvælge familierne. Det er jo ikke nødvendigvis alle i en landsby, der kan bruge en båd – og omvendt er der også rigtig mange, der gerne vil have en.Det var utroligt for os at opleve, hvor livsændrende en båd kan være for en fattig familie. En ældre mand kom grædende til os og fortalte, at han var så lykkelig over, at han nu kunne samle sin familie – hans sønner kunne nu arbejde for ham på båden, og ikke på en fabrik i Manila. Vi har mange historier som denne, men fælles for dem er, at de her både gør en forskel for familierne.

De 153 både, vi har givet, er dels blevet lavet i området fra allerede fældet og godkendt træ, dels har vi købt både, der var i stykker og ikke blev brugt, sat dem i stand og sat motor på. Det har taget utrolig lang tid, for vi ville gerne gøre det ordentligt og fx ikke bruge ulovligt træ eller bygge dårlige både. Samtidig gavner det lokalsamfundet, fordi vi har brugt håndværkere fra området, og de er blevet betalt for deres arbejde.

 

Regnskab
Samlet gav C&Cs gæster og samarbejdspartnere en støtte på 571.750 kr.
Administraion og logistik betalt af C&C ca. 90.000 kr.

En masse tøj, der var doneret af medlemmer af hjælpeprogrammet, var medbragt fra Danmark.

 

En julepakke giver en filippinsk familie en jul, de ikke havde forventet. Glæden hos familierne, når de modtager en sådan pakke er ubeskrivelig, og smilet hos børnene, når de opdager, at der også er legetøj – det er grunden til, at vi sammen med jer gør dette hvert år!  

 

 

 

Operation Julepakke 2017

Skriv et svar

Rul til toppen