Plastik og kladdehæfter på Bali

Plastik og kladdehæfter

Bananblade bliver brugt til rigtig mange ting på Bali bl.a. til at pakke mad og andre fornødenheder ind i. Mere og mere har bananbladet dog måtte vige pladsen for plastik – plastikposer, plastikbeholdere og plastikflasker for bare at nævne et par stykker.

Det gode ved bananbladet er, at når man er færdig med det, kan man smide det ud i naturen – men når man gør det samme med plastikken, er det et problem. Flere steder på Bali ses store mængder plastik, der ligger og flyder i naturen.

C&C Hjælpeprogrammer støtter et projekt, der går ud på at skabe bevidsthed omkring skrald. Projektet udføres af C&C Travels mand på Bali, Mr. Made, og projektets motto er:

’Small thing from a small place’

Projektet bliver implementeret i samarbejde med lokale skoler og går ud på, at skoleeleverne indsamler det plastikaffald, der generes i deres egne hjem. På den måde sikres det, at plastiken ikke ender i naturen og ligger og flyder på markerne, i junglen og i floderne.

Hver lørdag tager børnene skraldet med i skole og bytter det til et kladdehæfte, en blyant eller et viskelæder. Projektet har vist sig at sprede sig som ringe i vandet, da børnenes øgede bevidsthed smitter af på deres familier og ikke bare med hensyn til plastik men også alle andre former for skrald.

Projektet er blevet så kendt i området, at hele 5  skoler med ialt 800 elever er med i det, og endnu flere har henvendt til til Made for at være med.

Plastik og kladdehæfter på Bali

Skriv et svar

Rul til toppen