Deprecated: Return type of GeoIp2\Model\AbstractModel::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Model/AbstractModel.php on line 63

Deprecated: Return type of GeoIp2\Record\AbstractRecord::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Record/AbstractRecord.php on line 57
Uddannelsesprojekt i Cambodia - C&C Hjælpeprogrammer

Uddannelsesprojekt i Cambodia

article

C&C Travel støtter et uddannelsesprojekt i Phnom Penh, Cambodia, som for lidt over fem år siden blev startet af en tidligere gæst. På turen oplevede Orly Christensen fra Grenaa, hvor fattigt Cambodia er. Hun så, hvor mange børn der lever på gaden under de mest kummerlige forhold. Hun vidste med det samme, at hun i fremtiden ville hjælpe nogle af disse børn.

“I et tempel mødte jeg munken Saru, som drømte om en universitetsuddannelse, men kom fra et meget fattigt hjem, hvor der ikke engang var mad nok. Jeg fik hans adresse, og efter ferien besluttede jeg at hjælpe ham med en god uddannelse. Han studerer nu jura på 3. år på ét af byens bedste universiteter. Jeg har siden dengang besøgt hans familie flere gange.”

Saru bor fortsat på templet, og på de efterfølgende rejser til Cambodia stiftede Orly bekendtskab med de mange fattige børn og familier, som bruger templet som ‘fattiggård’. Flere og flere børn og unge er nu taget med ind i projektet.

“Mit hovedformål er at hjælpe børn, som tilhører samfundets absolutte bund. Jeg hjælper dem til en uddannelse – og helst vil jeg hjælpe dem hele vejen, så de også kan få en universitetsuddannelse, hvis de har evne og lyst til det. Jeg vil give dem muligheden for en radikal ændring i deres liv og ikke bare mulighed for at lære at læse og skrive. Nu læser fem af “mine” unger på forskellige universiteter i Phnom Penh, og derudover har jeg seks “små” børn, som går fra 1. til 7. klasse. Jeg besøger dem to gange om året og følger dem dagligt ved hjælp af mails og Skype.”

Orly har haft mulighed for at udvide projektet ved hjælp af støtte fra familie og venner fra Danmark, Norge, Italien og Belgien. For at give dem mulighed for at følge projektet har hun oprettet bloggen http://och-cambodia.blogspot.com/, hvor hun løbende orienterer om projektets udvikling. Alle støttekroner går ubeskåret til projektet. Se budgettet på følgende link.

C&C Travel har valgt at støtte projektet for at sikre endnu flere cambodjanske børn og unge en lysere fremtid. Alle rejsende har mulighed for at besøge “Orlys” børn og få en rundvisning i templet – kontakt Orly inden afrejse på orly@ofir.dk, så laver hun en aftale med dem. “Det er bedre at give en person et fiskenet end at give ham en fisk.” – Saru, jurastuderende på 3. år takket være Orly uddannelsesprojekt i Phnom Penh, Cambodia.

Vi (og vore gæster) har i år støttet med 20.000 kr.

Uddannelsesprojekt i Cambodia

Skriv et svar

Rul til toppen