Seksualundervisning i Colombia

Seksualundervisning i Colombia

C&C Hjælpeprogrammer har siden efteråret 2019 støttet ”Mi Cuerpo” (på dansk: Min krop), som er et projektet med fokus på, at lære og oplyse børn og unge om blomsten og bien og alt hvad dette indebære i forhold til ikke bare det fysiske men også identitet og grænser. Projektet startede i Colombia men foregår i  dag i både Colombia og Mexico.

Ideen bag projektet udsprang af en bekymring over det store antal teenagegraviditeter i Colombia, samt manglende seksualundervisning på skoler på trods af, at det er lovpligtigt. Foreningen blev startet i 2016, og siden har omtrent 3.500 elever deltaget i mere end 150 workshops på 17 forskellige skoler i byerne Cali og Popayán.

C&C Hjælpeprogrammers bidrag til projektet har været i form at bøger og brætspil, som anvendes til de mange workshops. Derudover har de købt forskelligt udstry bl.a. en lamineringsmaskine, så spil og kort kan holde længere og for, at kunne laminere papirer så de kan genbruges i undervisningen frem for, at printe nye hver eneste gang.

Vi har fået positive tilbagemeldinger fra projektlederen, som fortæller at både lærere og elever er meget glade for materialet. Eleverne ”leger” deres nye viden ind ved hjælp af brætspillene, og de hygger sig med det. En stolt og glad lærer beretter endda, at nogle børn, efter at have afsluttet et spil, frivilligt satte sig og studerede de nye bøger.

Det er fantastisk at få sådan nogle beretninger, som bekræfter os i, at vores og jeres bidrag virkelig gør en forskel derude i verden.

Seksualundervisning i Colombia

Skriv et svar

Rul til toppen