Skip to main content
x

Vand til skoler i Thailand

Mange skoler i Thailand har ikke rent drikkevand, og derfor er både elever og lærere ofte syge. Får en skole rent vand, viser erfaringen, at det betyder lavere fravær, og efter et stykke tid også højere karaktergennemsnit. Derfor har vi valgt, at give vandrensningsanlæg til skoler i Thailand, både for børnenes og lærernes helbred, men også for at højne børnenes uddannelse og derved fremtidige muligheder for at klare sig selv godt.


Luca fra C&C Hjælpeprogrammer var med til indvielsen på de to første skoler i september 2017, og i juni 2018 rejste Tarn, der er leder af C&Cs kontor I Bangkok og Mira, der er leder af C&Cs Kontor I Manila rundt sammen med John og Khun Suppapron fra vores samarbejdspartner Rotary Bangkok South. Sammen besøgte de i alt 13 skoler i det nordlige Thailand, hvor de indviede allerede installerede vandrensningsanlæg eller vurderede behovet for anlæg. Efter fuldendt mission, skrev John til os:

‘Our team with an average age of 71 years got back to Bangkok Friday evening after 6 days on the road, 1.000 km  by plane which did not take long at all, and 1.000km by van which took forever. We slept in 5 hotels, visited 13 schools, attended 6 inauguration ceremonies, conducted 7 site inspections  and listened to dozens of speeches. I have to say that Mira and Tarn were incredible. They were positive, bright and friendly all the way through the trip. Real troopers!’

I 2019 besøgte Lotte fra C&C 3 skoler ved Chiang Mai, igen sammen med John fra Rotary. Her fik Lotte sin debut som 'snorklipper' ved indvielsesceremonierne. og hun så med egne øjen, hvor stor glæde det rene vand bringer for alle i landsbyen. 

Hvor mange skoler?

Indtil videre - maj 2020 - har vi givet rent vand til hele 24 skoler. Tilsammen har over 8.000 børn nu fået rent drikkevand! 

Hvor ligger skolerne?

Vi har valgt at fokusere på den nordlige del af Thailand. Denne del af landet er den fattigste, og det er også her, vores partner har mest erfaring. Der er dog et par undtagelser, og vi har også installeret vandrensningssystem på en skole i Trat, der ligger ved kysten tæt ved grænsen til Cambodia. og vi har faktisk også et anlæg på den anden side af grænsen, på et børnehjem i Battambang.

Hvordan vælges skolerne?

For at finde de skoler, der har mest brug for en hjælpende hånd, bruge vi en række kriterier for hvilke skoler, der kan komme i betragtning: 

- Det skal være en offentlig skole med mindst 150 elever

- Skolen skal ligge i et fattigt område

- Vandkvaliteten skal være over 150 TDS (det er lidt højere end FNs anbefaling for drikkevand, men svarer til drikkevandet i Bangkok) 

- Skolen skal have et engageret personale og selv bygge et hus til vandrensningsanlægget

- Der skal være en aktiv Rotary klub i området, der er villig til at støtte op om projektet. 

Kort over skoler med vandprojekter

Ansøgningerne kommer via de lokale Rotary klubber, og de skoler, der opfylder kriterierne bliver besøgt af vores partner. Herefter får vi en stor rapport, og sammen udvælger vi skolerne.


Systemet

Det system, der installeres, bruger 'Reverse Osmosis' teknologi og er både billige og robuste. De har en minimum levetid på 10 og kræver ikke den store vedligeholdelse. Når systemet installeres, bliver der etableret en vedligeholdelsesfond på THB 25.000, hvilket er nok til i hvert fald 5 år. 

Partner

Vi arbejder sammen med Rotary Bangkok South, som har stor erfaring med denne type projekter i Thailand. Siden 1996 har de installeret næsten 600 vandrensningsanlæg på skoler rundt omkring i landet. De er en frivillig organisation, der drives af frivillig arbejdskraft og har gode et godt netværk i det meste af landet, da der findes over 300 lokale Rotary Clubs i Thailand. For hver skole, udpeges en af de lokale Rotary klubber til at stå for opfølgningen i de kommende 5 år.

Hvad koster det?

Et vandrensningsanlæg koster ca. 20.000 DKK. For hvert anlæg giver C&C Hjælpeprogrammer 10.000 DKK og vores partner giver den anden halvdel samt dækker alle udgifter til logistik. 

 

Ban Lao School - Chiang Mai

Ban Lao  School ligger et stykke uden for Chiang Mai.

Ban Lau school - Lampang

 Ban Lau school ligger dybt inde i en dal i Lampang.

Pang Huay Tad School

Pang Huay Tad School ligger i Mae Taeng distriktet i Chiang Mai regionen.

Thairatkhiri School

Thairatkhiri School ligger i Chong Khaep Sub-district, Phop Phra District  i Tak Provinsen.

Hua Mueang School

Hua Mueang School ligger i Song District i Phrae Province. 

Denchai school

Denchai School ligger i Denchai distriktet i Phrae provinsen. Her går 530 elever fra børnehaven og til og med 6.

Happy Home Children's Centre - Battambang

Happy Home Children's Centre ligger i Battambang i Cambodia. Det er et børnehjem med tilhørende skole, og her er egentlig plads til 50 børn.

Aowyai Pittyakarn skolen

Aowyai Pittyakarn skolen ligger tæt på byen Trat i det sydlige Thailand helt nede ved grænsen til Cambodia.

Vandprojekt: Avoda Skolen

Avoda skolen ligger i Thailand, lige på grænsen til Burma, og er en skole for burmesiske børn, der bor og lever i slu

Vandprojekt: Wiengthep skolen

Denne skole ligger i Song District, Phrae Province.