Operation Julepakke 2021

Operation Julepakke 2021 er veloverstået. Vi har i alt uddelt 415 grise og 700 julepakker – altså i alt 1115 grise og julepakker – til familier i Filippinerne.

Filippinerne er og har været hårdt ramt af Corona, og det går ud over landets fattigste. Landmænd og fiskere kan ikke sælge deres varer på markedet på grund af restriktioner, og de lever tæt og meget simpelt. Derfor har vi igen et hold i Filippinerne, der skal uddele julepakker og grise.

Uddelingen foregik på øen Burias, som er meget isoleret og meget fattig. Burias er ofte udsat for tyfoner, og der er sket store ødelæggelser på veje, træer og bygninger. Mange mennesker har mistet deres hjem og ejendele. På Burias lever folk mest af fiskeri fra små både, men de småfisk, de fanger, er ikke nok til at mætte familien. Det er hårde livsvilkår, og mange familier bor flere generationer i et enkelt rum uden adgang til elektricitet eller rindende vand. 

Udover Aileene fra C&Cs kontor i Manila bestod teamet af Clark, der til daglig passer vores mangrover i Masbate, og som hvert år er en kæmpe hjælp i forbindelse med julepakkeprojektet med alt lige fra organisering af frivillige hjælpere til pasning af grisene inden udleveringen. Alle steder blev teamet mødt af meget overraskede indbyggere, der gav en hjertevarm velkomst. Områderne får meget sjældent besøg, og beboerne kunne ikke tro på, at teamet kom med julepakker og smågrise.

Her deler vi lidt billeder fra uddelingen, så du kan få et indblik i, hvordan Operation Julepakke 2021 er gået!

Tallene

I alt delte vi 415 grise og 700 julepakker ud.

C&C Hjælpeprogrammers medlemmer samt alle andre bidragsydere donerede 250 kr. per julepakke eller gris, hvilket giver samlet 278.750 kr.

C&C Hjælpeprogrammer har derudover doneret 150 kr. per gris, hvilket beløber sig til 62.250 kr. Herudover har C&C dækket alle omkostningerne i forbindelse med turen, hvilket løber op i 39.050 kr.

I alt har Operation Julepakke altså kostet: 380.050 kr.

Julepakkernes indholdt

Indholdet af julepakkerne er en blanding af varer til dagligdagen og til julefestlighederne. Vi har valgt at inkludere flere dåser farsbrød, som de fattige familier normalt ikke har råd til, og naturligvis en masse ris, som hører ethvert måltid til i Filippinerne. Pakken indeholder også kaffe og mælkepulver samt tandbørster og tandpasta. Selvfølgelig er der også legetøj til børnene, og alle børn får et stykke legetøj, ligegyldig hvor mange børn, familien har.

Indhold i julepakkerne:

 • 25 kg ris
 • 1 kg sukker
 • 100 g pulverkaffe
 • 700 g pulvermælk
 • 5 dåser sardiner
 • 5 dåser farsbrød
 • 10 pakker nudler
 • 1 tube tandpasta
 • 3 tandbørster
 • 3 stykker sæbe
 • 1 stykke legetøj pr. barn

Grisene

Grise er både nemme og billige at holde. De familier, der får en gris, behøver ikke bekymre sig om at kunne fodre den, da de gladelig spiser alt fra gamle grøntsager til rødder og nedfaldne blade.

I de landsbyer, hvor grisene bliver uddelt, sørger vi for, at der uddeles både søer og orner, så de nye ejere får mulighed for at parre deres gris med naboens. På den måde sikres begge familier en god indtægt i fremtiden, når de nye smågrise kan sælges. I Filippinerne er helstegt pattegris en stor delikatesse, og grise kan indhente en pæn sum penge.

Operation Julepakke 2021
Rul til toppen