Community center i Cebu

Vores partner i Cebu har oprettet en lille udendørs skolegruppe i slumområdet Pier 3, hvor børn kan komme og få hjælp til deres lektier samt en god frokost, vejledning samt deltage i kreative aktiviteter. I første omgang blev stedet oprettet pga. nedlukning, hvor al skolegang enten foregik online eller ved, at man hentede og afleverede opgaverne på skolen og lavede lektierne hjemme. Dette var ikke muligt for mange fattige børn, der ikke havde adgang til hverken de mest gængse skolematerialer derhjemme eller et sted, hvor de kunne sidde og lave deres lektier.

Som nedlukningen blev længere og længere opstod behovet for en mere langsigtet indsats, og løsningen blev et lille Community Center med bedre faciliteter og tilknyttet personale. I dag bruger 25 børn fast centeret og møder ind tre gange om ugen. Derudover er døren åben til alle i området, der lige har brug for at printe noget eller trænger til en snak eller et godt måltid. Vi har støttet centeret med computer, møbler og materialer, der støtter børnenes udvikling gennem leg og læring.

Marie fra C&C Travel har besøgt stedet. Læs her hvad hun oplevede og se mere på hendes blog

Min dag i Cebus slumkvarterer gjorde virkelig indtryk. Det virker som en uoverskueligt stor opgave at give gadebørn i Filippinerne et bedre liv. Men jeg må sige, at Line gør en kæmpe indsats. Mens jeg var der, foldede vi et kæmpestort stykke papir ud på fortovet og fandt nogle farver frem. Jeg har aldrig set børn komme springende så hurtigt. En af pigerne gjorde stort indtryk. Hun har ikke været meget mere end 2 år. Line fortalte mig, at hun ikke havde nogen far, og hendes mor sad i fængsel, så hun boede hos sin bedstemor, der drak for meget.

 

Community center i Cebu
Rul til toppen