Deprecated: Return type of GeoIp2\Model\AbstractModel::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Model/AbstractModel.php on line 63

Deprecated: Return type of GeoIp2\Record\AbstractRecord::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Record/AbstractRecord.php on line 57
Vi planter kokospalmer - C&C Hjælpeprogrammer

Vi planter kokospalmer

article

Tyfonen Haiyan (Yalando) ødelagde i 2013 mere end 40 millioner kokospalmer i Filippinerne, og i området omkring Libacao blev ca. 90 % af kokospalmerne ødelagt. Mange er stadig ikke genplantet, og det har smadret indtjeningsgrundlaget for rigtig mange, særligt små landmænd og deres familier.

I 2015 lancerede vi derfor et projekt, hvor vi gav pakker á 40 kokospalmer til landmænd, der havde fået ødelagt kokospalmer ved tyfonen i 2013, og som endnu ikke havde fået genplantet deres palmer. Under Operation Julepakke 2015 gav vi tilsammen 13.380 palmer fordelt på 347 landmænd, og under Operation Julepakke 2016 gav vi 26.240 palmer. Dvs. i alt har vi plantet 39.620 palmer.

Kokospalmer er en yderst brugbar plante. Der laves mad, sæber og cremer og gives massage med kokosolie. Der laves tage i kokosblade, der fremstilles knapper, koste og skåle i kokosnøddeskal. Der produceres slik med kødet fra kokosnødden, for slet ikke at tale om kokosmakroner. Listen bliver bare ved og ved, og kokospalmen kaldes også for ’Livets Træ’ i Filippinerne netop, fordi den er så vigtig og kan bruges til så mange forskellige formål.

Det tager i hvert fald 4 år, før en kokospalme begynder at producere kokosnødder, men når den først er i gang, skulle der gerne kommer over 30 nødder om året i op til 80 år! Så dette projekt er en lang-sigtet løsning, der forhåbentlig vil gøre en stor forskel for familierne i mange generationer.

Set fra et globalt perspektiv kan projektet også ses i et miljømæssigt perspektiv, da palmerne jo på helt naturlig vis er CO2 reducerende. De næsten 40.000 palmer forbruger ca. 12.000 ton CO2 om året. Samlet set producerer alle C&C Travels rejser ca. den samme mængde CO2, så 40.000 palmer vil svare til at C&C Travels flyrejser bliver CO2 neutrale.

Hvor plantes de mange palmer?

Projektet bliver implementeret i en række forskellige områder på øen Aklan, som var en af de øer, der blev hårdest ramt af tyfonen. Det er også på den her ø, at vores husprojekt bliver implementeret, så vi har både gode kontakter her og har nemmere ved at følge op på projektet.

Hvem skal have palmerne?

Projektet udføres i samarbejde med den lokale kommune (Local Government of Libacao) samt et landbrugskooperativ, der hedder Julita-Ogsip-Sibalew (JOS) Agro-Planters Farmers Association.

Begge disse parter samt C&C Hjælpeprogrammer vil være med til at udvælge de landmænd, som hver får 40 små kokospalmer til at plante på deres jord. For at komme i betragtning skal den enkelte landmand have haft palmer før tyfonen, og derudover laves der en bedømmelse af familiens behov, situation og evner.

Hvad koster det?

Palmerne koster 250,- for 40 stk. Dette dækkes af bidrag fra Operation Julepakke samt fra C&C Tra-vel, der matcher alle bidrag.

Al administration udføres gratis af frivillige, og transport i forbindelse med identifikation af familierne, distribution af palmerne samt opfølgning dækkes at lokale bidragsydere.

Vi planter kokospalmer

Skriv et svar

Rul til toppen