Deprecated: Return type of GeoIp2\Model\AbstractModel::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Model/AbstractModel.php on line 63

Deprecated: Return type of GeoIp2\Record\AbstractRecord::jsonSerialize() should either be compatible with JsonSerializable::jsonSerialize(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /disk2/www/cchelp_wp/wp-content/plugins/iq-block-country/vendor/geoip2/geoip2/src/Record/AbstractRecord.php on line 57
Mangyan-Projekt: Træværksted - C&C Hjælpeprogrammer

Mangyan-Projekt: Træværksted

article

Mangyan projektet er sat i værk for at skabe bæredygtige uddannelses- og arbejdspladser for urbefolkningen på øen Mindoro / Filippinerne. Ud fra devisen, at hjælp til selvhjælp er bedre end passiv modtagelse af fødevarer, er det vores hensigt at skabe regulere jobs, som folk kan leve af.

I første omgang har vi startet en simpel produktion af mindre produkter i kokospalmetræ. Ud over påskeæg, kugler og indrammede spejle, er vi også i gang med stativer til moskitonet.

Produkterne skal sælges både fra en butik i Manila, men først og fremmest til kunder i hele Danmark. I takt med Mangyanernes udvikling af faglighed, vil vi producere mere komplicerede emner og endda hele møbler. Men, der er lang vej endnu og vi er lige kommet igang.

Fra den 16. feb. 2008 har vi startet en forsøgsperiode på foreløbig 4 uger. Dette blev besluttet, for at afprøve idéen uden at bruge hele pengebeholdning på een gang.

Mangyan folket har deres helt egen livsstil og meget stærke traditioner. En del hjælpeorganisationer har tidligere måtte opgive programmer, der i alt for lidt grad tog hensyn til Mangyanernes kultur. Vi vil hellere starte i det små, rådføre os med de ældre og lade projektet vokse i et tempo som alle kan følge med i. Det er blandt andet derfor, at vi udlægger så meget manuelt arbejde som muligt ude i landsbyerne. Mangyanerne kan ikke lide, at forlade landsbyen uden at tage hele familien med. De har i mange hundrede år ikke altid haft gode oplevelser ude i det pulserende liv og lang væk fra landsbyens trygge rammer ude i “bushen”.

I forsøgsperioden har vi ansat 2 par, som i hver deres del af øen er i meget tæt kontakt med folket. Mændene, som er snedkere efter filippinsk standard, står for håndværket, mens konerne med deres baggrund i skole- og socialsektoren, står for økonomien og integrationen af projektet. Derudover har vi tilknyttet en deltidsansat designer som tager sig af produkt-udvikling og supervisering.

Når forsøgs perioden, eventuel efter en forlængelse, slutter, vil vi evaluere projektet og tage de næste skridt hen mod etableringen af et centralt beliggende snedker-værksted, der kan masse- fremstille halvfabrikata, som skal bearbejdes færdige ude i landsbyerne.

Mangyan-Projekt: Træværksted

Skriv et svar

Rul til toppen