Skip to main content
x

Vandprojekt: Wiengthep skolen

Denne skole ligger i Song District, Phrae Province. Skolen har 185 elever i alderen 12 til 18 år.

Skolen bruger hele sit budget på den daglige drift og har ikke midler til udvikling eller forbedringer. Dette indebærer bl.a. at skolen har en udfordring med tilførslen af rent drikkevand. Det vand der kommer gennem de kommunale vandrør eller op af de private brønde er tit af dårlig kvalitet. Så dårlig at både børn og lærere bliver syge af det.

Et højt sygefravær betyder, at eleverne ikke klare sig så godt i skolen, som de kunne gøre. Får en skole rent vand, viser erfaringen, at det betyder lavere fravær og efter et stykke tid også et højere karaktergennemsnit.

 

Dette projekt går ud på, at give vandrensningsanlæg til skolen og derved forbedres både børnenes og lærernes helbred, og på sigt højnes børnenes uddannelse og således også deres fremtidige muligheder for at klare sig selv godt.

En god skolegang er nok den allermest betydningsfulde faktor i fattigdomsbekæmpelse, da den lægger grundstenen til børnenes fremtidige muligheder. 

 

Det anlæg, der installeres, bruger 'Reverse Osmosis' teknologi og er både billigt og robust. De har en minimum levetid på 10 år og kræver ikke den store vedligeholdelse. Et anlæg kan rense nok vand til ca 400 personer.

Vandkvaliteten blev i januar/februar 2018 målt til 253 TDS.

 

Rotary klubben i Wiangthep vil være ansvarlig for dette anlæg, og de har erfaring med at installere og vedligeholde anlæg på andre skoler i området.

 

Dette vandprojekt blev kun muliggjort pga. et meget stort bidrag fra Hesse Ragle Fonden. Vi siger tusind tak til fonden, for på denne måde at have hjulpet mange elever og lærer til at kunne få rent drikkevand og derved være med til at sikre børnene en mere stabil skolegang, større chance for højere karaktergennemsnit og derved bedre chance for job efterfølgende!

Tags