Skip to main content
x

Operation Julepakke 2018

Så starter Operation Julepakke igen!

 

Vi har valgt at tage tilbage til samme område som sidste år, nemlig Masbate i det østlige Filippinerne. Vores oplevelse her sidste år var, at området er meget fattigt og isoleret, og vi havde et rigtig godt samarbejde med de lokale myndigheder.

 

Vi har valgt nogle andre landsbyer end sidste år, så vi når ud til nogle andre områder end tidligere. Denne gang skal vi lidt mere indenlands. Derfor geder i stedet for fiskerbåde.

 

Da vores medarbejder Aileene fra Manila kontoret rejste rundt i området, erfarede hun, at mange familier er interesserede i at holde geder, men ikke har råd til det. Geder er nemme og billige at holde. De kan spise overalt, og kræver kun minimal pasning. Til gengæld giver de mælk til hverdagen. Og så er det ligesom at sætte penge i banken. Bliver det virkelig hårde tiden, kan geden nemlig sælges. Derfor har vi i år valgt at give geder.

 

Gederne vil være ca. 2 år gamle og modne til avl, så familierne vil kunne sikre sig en lille gedebestand mange år ud i fremtiden. De udvalgte familier vil også få træning i at passe geder, hvis de ikke allerede har erfaring med det.

 

Indholdet af julepakkerne er en blanding af varer til dagligdagen og til julefestlighederne. I Filippinerne er pasta kun noget der spises ved specielle lejligheder, og også dåserne med mælkepulver er uden for mange familiers økonomiske muligheder. Der er også nogle plejeprodukter i pakken, og specielt tandbørster og tandpasta er vigtige, da mange har problemer med tænderne. Og så er der selvfølgelig også legetøj til børnene.

 

Vi er utroligt glade for, at vores medlemmer og andre givere bakker op, så vi kan forsætte med at uddele julepakker. De bringer så ufattelig megen glæde, til de mennesker, der modtager dem.

 

Indholdet af julepakkerne 2018
Sukker 1 kg
Pulverkaffe 100 g
Pulvermælk
Mælkedrik 300 g
Sardiner 6 ds. á 155 g
Nudler 12 pakker
Sprængt oksekød 6 ds.
Farsbrød 6 ds.
Sæbe 3 stk.
Tandpasta 1 stk.
Tandbørste 3 stk.
Spaghetti m. tomat 1 kg 
Cheddar Ost 165 kg
Ris 10 kg
Legetøj 1 stk per barn

 

 

Vi vil igen i år have fokus på at uddele godt legetøj, da mange af de børn, vi når ud til, slet ikke har noget. De smil, der breder sig på børnenes ansigter, når de modtager denne uventede gave, kan næsten ikke beskrives – de kommer direkte fra hjertet.

 

Læs mere her: https://coco.cctravel.dk/julepakker/