Skip to main content
x

Mangroveskove i Masbate

C&C Hjælpeprogrammer er ved at planlægge plantning af mangrover i Masbate i det østlige Filippinerne. Masbate er et fattigt område, der ofte er udsat for tyfoner. Sidste år plantede vi 10.000 kokospalmer her, og vi er i dialog med flere forskellige lokale partnere for at finde ud af, hvor vi skal plante mangroverne. Det skal være steder, hvor der er opbakning både fra lokalbefolkningen og fra myndighederne.

 

Mangrover er noget af det bedste der findes til at holde på CO2. Det er de, fordi de ikke kun holder på CO2’en i den del af træet der er over jorden, men også gør det i deres enorme netværk af rødder. Mangroveskove indeholder faktisk ca. 1.000 tons CO2 per hektar, hvilket er over 4 gange så meget CO2 som andre tropiske skove!

 

Mangroveskove har også andre fordele. De hjælpe med at beskytte sårbare kyster ved at virke som bølgebrydere og derved mindske erosion. Mangroveskove tiltrækker også fiskelivet, og mange fiskerlandsbyer og andre kystbeboelser er afhængige af mangroveskovene. 

Vi har netop plantet 80.000 mangrovetræer (red mangrove and pagatpat (sonneratia alba)), som efter en tur på et par måneder i en planteskole, er blevet plantet ud ved kysterne i Masbate. De fleste er blevet plantet i Bahutan, der ligger inde i en lille bugt, hvor mangroverne kan vokse støt. Både kommunens myndigheder og lokalbefolkningen står bag projektet, og det lande de er plantet på har status som beskyttet område af Department of Environment and Natural Resources, så ændringer i lokalpolitik er ikke en trussel. Mangroverne er blevet plantet af frivillige fra de omkringliggende landsbyer. C&C Travels medabejder Aileene trak også i gummestøvlerne og var med ud og plante.