Skip to main content
x

Contact page

Image
article

Om os

C&C Hjælpeprogrammer blev grundlagt i 2014 på initiativ af ejerne og ansatte i rejsebureauet C&C Travel. Rejsebureauet havde i flere år lavet små hjælpeprogrammer i mange af de lande, de arrangerede rejser til, således at rejserne var til glæde ikke kun for de rejsende, men også for dem, i hvis lande rejserne foregik. Læs brevet fra Enrico og Luca, hvor de fortæller om foreningens stiftelse [Klik her]I dag har foreningen over 300 medlemmer.

 

Hvordan vælges projekterne?

C&C Hjælpeprogrammer udfører projekter i de lande, hvor C&C Travel har gæster. Vi vælger områder, hvor der er stort behov, og også gerne områder, hvor C&C Travel har gæster. Derved får vi mulighed for at støtte lokalsamfundet der, hvor C&C Travel arbejder, samt for at rejsegæsterne kan besøge projekterne.
 

Vi foretrækker at støtte flere med lidt end få med meget, og vi vil hellere give fiskestangen end en fisk. Derfor vælger vi projekter, der kan bekæmpe fattigdom gennem at skabe forudsætninger for udvikling på kort og lang sigt.


Vi giver gerne nødhjælp i akutte situationer, hvis den har et langsigtet mål (fx genopbygning af en skole), eller hvis der er noget eller nogen, der er blevet overset af de store hjælpeorganisationer.


Vi støtter også miljøprojekter, såfremt de er kombineret med fattigdomsbekæmpelse fx plantning af palmer, der også er en indtægtskilde for landmændene eller skabelse af koralrev, der øger turismen og derved skaber indtægter i lokalsamfundet.


Sådan arbejder vi med at opfylde foreningens formål, som er at:

’udføre velgørende projekter til fordel for befolkning og miljø i udviklingslande i Asien og Sydamerika, herunder de lande, hvor C&C Travel organiserer rejser. Projekterne vil fortrinsvis søge at skabe vedvarende forbedringer gennem kapacitetsopbygning og investeringer i både mennesker og materiel, men kan også være af humanitær karakter’.

 

Partnere

C&C Hjælpeprogrammer arbejder gennem frivillige fra C&C Travels kontorer og agenter samt gennem partnerorganisationer.

En partnerorganisation er en lokal NGO fra modtagerlandet, og kontakten er som regel skabt via personlige kontakter eller via en C&C Travel agent.

Al administrativt arbejde i Danmark udføres på frivillig basis af C&C Travel's ansatte og medlemmerne af C&C Hjælpeprogrammer. Alle administrative omkostninger i Danmark dækkes ligeledes af C&C Travel.

 

Sponsorer

C&C Hjælpeprogrammer får donationer fra sine medlemmer, fra private og firmaer samt fra C&C Travel. Alle, der rejser med C&C Travel, får mulighed for at bidrage med 75 kr. til foreningen, og C&C Travel matcher disse bidrag. Dvs. for hver 75 kr. de rejsende giver, lægger C&C Travel yderligere 75 kr. oveni.

 

C&C Hjælpeprogrammer er godkendt af SKAT som velgørende forening, hvilket betyder, at alle bidrag giver skattefradrag (max 15.600 kr.)

 

Dokumenter:

Stiftende Generalforsamling [Klik her]

Vedtægter [Klik her]

Generalforsamling 2017 [Klik her]

Budget 2017 [Klik her]

Planlagte projekter 2017 [Klik her]

Regnskab 2017 [Klik her]

Årsberetning 2017 [Klik her]

Generalforsamling 2018 [Klik her]

Budget 2018 [Klik her]

Planlagte projekter 2018 [Klik her]